Inštitut na Facebooku

Kaj je joga smeha

1. Joga smeha je enkraten koncept: vsak se lahko smeji brez razloga, brez humorja, šal in komedije.

2. Smeh vpeljemo kot skupinsko vadbo. Z očesnim kontaktom in otroško igrivostjo se narejen smeh kaj hitro spremeni v resničen in nalezljiv smeh.

logo small3. Razlog zakaj ime Joga smeha: združuje smejalne vaje z dihalnimi vajami joge. Zaradi teh vaj je vnos kisika v telo in možgane večji, zaradi česar se posameznik počuti bolj energično in zdravo.

4. Koncept Joge smeha temelji na znanstvenem dejstvu, da telo ne more razlikovati med iskrenim in narejenim smehom. Psihološke in telesne koristi so enake.

5. Začetnik Joge smeha je Dr. Madan Kataria iz Indije, ki je prvi Klub smeha ustanovil v javnem parku v Mumbai-u leta 1995, s samo petimi udeleženci. Klubi so kaj kmalu začeli rasti kot gobe po dežju in danes je po vsem svetu, v več kot 65 državah, več tisoč klubov.

Joga smeha se lahko uporablja tudi v podjetjih in korporacijah, fitnes centrih, domovih za ostarele, šolah, univerzah, skupinah za pomoč obolelih za rakom, skupinah fizično in mentalno zaostalih ljudi.

Prijatelj za smeh

Razvili smo sistem izbire partnerjev, ki se imenujejo »prijatelji za smeh«. Na ta način se je lažje naučiti 5 prej omenjenih točk. Vadba je možna tako, da si »prijatelja« ponavljata pomembne stvari in izjave in si jih na ta način lažje zapomnita

 

Jezik/Language

Iskanje

Medijski sponzor

spoznajmose